Ladislav Brslica | | Muži

Hráčem 9. kola KP zvolen Adam Bršlica

Přestože na hřiště v Boršicích přišel až ve 30.minutě zápasu, stihl vstřelit 2 branky a výraznou měrou tak dopomohl baťovským k plnému bodovému zisku na půdě nepříliš oblíbeného soupeře. Také díky tomu získal Adam Bršlica titul Hráč kola, k čemuž mu srdečně gratulujeme.Jestli je tedy letošní rok krom pandemické situace něčím vyjímečný, tak tím, kolikrát se našim hráčům podařilo získat titul Hráč kola krajského přeboru. Po Honzovi Dvořáčkovi, Honzovi Gojšovi a Adamu Jakubowiczovi je Adam Bršlica už čtvrtým hráčem SKB, který za 8 odehraných kol tuto poctu získal.
Zde přinášíme rozhovor s Adamem:

Gratulace k hráči kola. V duelu v Boršicích jste se dlouho trápili, jak utkání probíhalo?
Děkuji. Už od začátku jsme všichni věděli že soupeře nesmíme podcenit a zodpovědně se na utkání připravit, do utkání jsme nevstoupili moc dobře a obdrželi dvě rychlé branky, ale potom jsme začali pracovat jako tým a výsledek vzešel v náš prospěch.
Tobě se podařilo vstřelit dvě branky, co jim předcházelo?
Tak první branka byla docela o štěstí, kdy mě Pavel Krajča vyslal přihrávkou sám na brankáře a já se jen snažil najít volný prostor, kudy by mohla střela projít, nakonec to tam po střele slabší nohou doskákalo. Při druhém gólu byl v hlavní roli Adam Jakubowicz, který utekl po lajně soupeři a připravil mi míč na malé vápno, na mně bylo už jen zakončit.
Tebe trenér Zapletal poslal do hry až po půlhodině hry, byl to Váš záměr?
Ne nebyl to záměr, trenér pouze reagoval na dění hry, kdy se zranil Honza Dvořáček.
Jak hodnotíš podzimní výsledky Baťova, určitě to mohlo být lepší, byly tam asi zbytečné ztráty?
Podzimní část byla zatím docela dobře rozjetá, až na nepovedený začátek sezóny, který jsme podcenili a přišli o cenné body, které by se teď hodily, ale jsme na dobré cestě a věřím, že těch smolných zápasů bude ubývat.
V pátek hrajete doma proti Morkovicím, to bude těžký protivník?
Morkovice nikdy nebyl jednoduchý soupeř, jsou o bod před námi a my bychom je rádi předskočili, jsem přesvědčený o tom, že každý z týmu udělá maximum pro vítězství.
Kde jsi začínal s fotbalem a kdo Tě k němu přivedl?
Už od malička působím zde, na Baťově, během mládežnického věku jsem prošel několik kategorií ve Zlíně a jsem velmi rád za tuto zkušenost. K fotbalu mě přivedl taťka, který je vlastně něco jako můj osobní trenér a řeší semnou každou maličkost, abych na hřišti předváděl co nejkvalitnější výkony, za to jsem mu samozřejmě velmi vděčný.
Na které trenéry rád vzpomínáš? Popiš nám svoji hráčckou kariéru?
Jako první se mi vybaví pan trenér Hábl, který mě velmi posunul jak jako hráče tak jako člověka, dále to byl pan trenér Löbb, oba půsubili ve Zlíně a rád na ně vzpomínám, opravdu my pomohli v dospívajícím věku a kdybych měl popsat současnost tak dost významně mě ovlivňuje nynější trenér Zapletal.
Jaké máš záliby a co nejvíc děláš ve volném času?
Letos jsem první rok na vysoké škole, jinak docela dost času trávím v areálu na Baťově, jelikož jsem nedávno začal s trénováním mladších žáků, ale vždy se najdu čas na kamarády a zábavu.
Bude se hrát zatím bez diváků, jak moc Vám to bude vadit? Myslíš si, že Vaši Ultras přijdou fandit alespoň za plot?
Situace to není příjemná, ale bohužel se s tím musíme smířit. Mně osobně diváci dodávají tu atmosféru, která by na fotbalových utkáních neměla chybět. Myslím se že kluci nás přijdou podpořit aspoň zpoza plotu a dodají nám potřebnou energii.
Myslíš si, že v pátek ministr Prymula ukončí fotbalové soutěže kvůli pandemii. A co říkáš na dění kolem COVID 19, např. fronty na testování v Baťovce?
Dle nejnovějších informací si budeme muset dát chvíli pauzu od soutěžních utkání a zlepšovat se hlavně po individuální stránce. Sám jsem se testování zúčastnil a myslím si že personál v Baťovské nemocnici dělá maximum pro to aby vše probíhalo rychle a důkladně.
Co říkáš na penaltu v Lize mistrů proti Slavii, kterou nechal sudí opakovat?
Bylo to nepříjemné rozhodnutí pro Slavii, která se projevovala velmi dobře celý zbytek utkání, ale takové věci k fotbalu patří a bohužel to bylo v neprospěch Slavie.
Kdo podle Tebe v této sezoně postoupí z KP do Divize?
Letošní sezóna je opravdu vyrovnaná a všechny celky ukazují že si zaslouží být v Krajském přeboru. Adepty na postup bych tipoval Luhačovice nebo Holešov, ale myslím že těmto týmům se dokážeme vyrovnat a také bojovat o postup do vyšší soutěže.

Facebook

Aktuální články

V dalším záchranářském duelu naši muži přestříleli olomoucký HFK

Tenisovým výsledkem skončil sobotní souboj dvou týmů z dolních pater tabulky. Naši muži byli i díky dvougólovým Sotolářovi s Novákem...

Dorost nenavázal na hladké vítězství v derby a z Bojkovic se vrací s prázdnou

Na půdě aktuálně druhého celku tabulky se sice baťovští dorostenci prezentovali slušnou hrou, v koncovce se však prosadil pouze kapitán...

Dorostenecké derby dominantně ovládl domácí Baťov a drží tak titul Vládci Otrokovic

V sobotním městském derby naši dorostenci uštědřili svému soupeři z druhého konce našeho města tvrdý direkt, když jej doslova...

Fotbal Partner