Ladislav Brslica | | Přípravka

XXV.ročník mezinárodního turnaje přípravek pořádaný SKB je minulostí

Po dvouleté „covidové“ odmlce změřilo poslední dubnovou sobotu více než dvě stovky mladých fotbalových nadějí (deset družstev mladší a deset družstev starší přípravky) z České republiky a Slovenska  své síly v rámci XXV. ročníku Mezinárodního fotbalového turnaje mladších a starších přípravek „O pohár osvobození města Otrokovice“, konaného pod záštitou předsedy SK Baťov 1930 z. s. Vlastimíra Hrubčíka a starostky města Otrokovice Hany Večerkové, která přišla účastníky turnaje na jeho zahájení pozdravit.

Turnaj se konal ve Sportovním areálu Baťov, hrálo se tradičně na čtyřech hřištích (2x přírodní tráva - mladší přípravka a 2x hřiště s umělým povrchem IV. generace – starší přípravka) ve dvou skupinách po pěti týmech. Po dopolední přestávce, kdy skončily zápasy ve skupinách, pokračoval turnaj zápasy o umístění.
K vidění byly urputné boje fotbalových benjamínků i hráčské umění těch šikovnějších, byť stále ještě začínajících fotbalistů, kterým za příjemného počasí tleskaly tribuny plné fandících rodičů.
Celkovým vítězem a ročním majitelem putovního poháru se součtem umístění mladší a starší přípravky stali mladí fotbalisté Hanácké Slavie Kroměříž, obhájce posledního triumfu  1.FC Slovácko  tentokrát obsadilo až sedmé místo. Mladým nadějím pořádajícího SK Baťov 1930 z. s. se letos příliš nevedlo a uzavírali pořadí v obou kategoriích, věříme však, že v turnaji získaly cenné fotbalové zkušenosti, které určitě využijí ve svém dalším fotbalovém životě. Ceny všem úspěšným účastníkům turnaje pak spolu s šéftrenérem SK Baťov Petrem Zapletalem předával místostarosta města Otrokovice ing. Petr Ťopek.
Na uskutečnění letošního ročníku mezinárodní mládežnické akce „O pohár osvobození města Otrokovice“ mají kromě obětavosti organizátorů, pořadatelů a rozhodčích z řad členů SK Baťov 1930 z. s. významný podíl město Otrokovice a Zlínský kraj, dále patří poděkování zlínskému KFS a FAČR, díky nimž se turnaj mohl uskutečnit na výborné úrovni.

Mladší přípravka celkové pořadí:
1. FC Fastav Zlín
2. TJ Valašské Meziříčí
3. SK Hanácká Slavia Kroměříž
 
Nejlepší hráč: Vojtěch Dvořák (FC Fastav Zlín)
Nejlepší brankář: Jan Blabla (TJ Valašské Meziříčí)
Nejlepší střelec: Juraj Pavlíček (FK Lokomotíva Trnava)

Starší přípravka celkové pořadí:
1. SK Hanácká Slavia Kroměříž
2. FK Dubnica nad Váhom
3. 1.FC Slovácko

Nejlepší hráč: David Tažim (FK Dubnica nad Váhom)
Nejlepší brankář: Marek Fojt (SK Hanácká Slavia Kroměříž)
Nejlepší střelec: Filip Holiš (FC Slovácko)


Ladislav Bršlica, člen Výkonného výboru SK Baťov

Facebook

Aktuální články

V dalším kole cestují naši muži do Kozlovic, doma se představí pouze dorost

Máme před sebou další víkend, což znamená další kolo mistrovských utkání všech našich týmů včetně přípravek, kterým jejich...

V dalším záchranářském duelu naši muži přestříleli olomoucký HFK

Tenisovým výsledkem skončil sobotní souboj dvou týmů z dolních pater tabulky. Naši muži byli i díky dvougólovým Sotolářovi s Novákem...

Dorost nenavázal na hladké vítězství v derby a z Bojkovic se vrací s prázdnou

Na půdě aktuálně druhého celku tabulky se sice baťovští dorostenci prezentovali slušnou hrou, v koncovce se však prosadil pouze kapitán...

Fotbal Partner