Ladislav Brslica | | Žáci

Žáci se zúčastnili mezinárodního turnaje v Německu

V prvním červnovém víkendu se mladší a starší žáci fobalového klubu SK Baťov 1930 zúčastnili turnaje ve sportovním areálu ASV Dachau, který leží 20 km od Mnichova. V pátek si kluci prošli centrum města se starodávnou radnicí a odpoledne se všichni těšili na prohlídku Allianz Arény, kde hraje své zápasy Bayern Mnichov. Kluci mohli shlédnout zázemí - např. šatny, tiskové středisko a vyjít tunelem až k hrací ploše za doprovodu znělky Champions league. Hlasivkami si vyzkoušeli úžasnou akustiku v hledišti a od průvodce se dozvěděli zajímavé informace o stadionu a organizaci velkoklubu. Poté následovala prohlídka síně slávy s trofejemi získanými od založení,doplněná fotografiemi slavných hráčů a videem se záznamem slavných finálových zápasů. 

V sobotu dopoledne proběhl na stadionu pořádajícího ASV Dachau slavnostní nástup mužstev z Německa, Holadska, Švýcarska, Rakouska, Francie a Česka.

Starší žáci v kategorii U 15 obsadili ve skupině druhé místo, když porazili SV Blau Gelb Berlin 3:0 ( branky Spurný, Zpěvák, Pšenčík), TJ Ken Veselí 2:0 (branky Zpěvák, Spurný), 0:1 prohráli s domácím týmem ASV Dachau.

 V neděli už se žákům SKB U-15 tolik nedařilo, po prohrách s SpVgg Kaufbeuren 0:3, s FK Neratovice 0:1 gólem v poslední minutě obsadili osmou příčku.

Mladší žáci v kategorii U 13 v prvním utkání remizovali s JSG Rippberg 0:0, se Sokolem Kolovraty vyhráli 1:0 ( branka Kotík), SV Gunnding porazili 3:0 (branky Kotík, Pernička, Pátek ). Druhé místo ve skupině obsadili smolně jen o skóre, takže boj o medaile jim unikl o pověstný vlásek.
V neděli ve skupině o umístění  prohráli 0:1 s SV Weiterstadt, s ASKO Oedt 0:2 a získali stejně jako starší kategorie 8. místo.                                         

V konkurenci 6 zemí a počtu 38 družstev v obou kategoriích se naši kluci neztratili, předvedli velmi dobré výkony a skončili v přední části všech zúčastněných. 

SKB U-15 : Doležel, Jánský, Keclík, Krkoška, Marčík, Matulík, Olšák, Phamcong, Pospíšek, Pšenčík, Sanitrák, Spurný, Švenda, Valouch, Vodárek, Zábojník, Zapletal, Zpěvák

SKB U-13: Caudr, Fagulec, Fusek, Janeba, Kalčík, Kolaja, Koplík, Kotík, Konečný, Kvapil, Pátek, Pernička, Polaštík, Slezák, Stříteský, Uruba

 Je třeba vyzdvihnou práci VV SKB, který dokázal materiálně a organizačně zajistit pro mladé fotbalisty zahraniční turnaj, z něhož si mladí fotbalisté odváží krásné zážitky a vzpomínky. Získali hlavně srovnání se zahraničními mužstvy a někteří se také procvičili v angličtině v době mezi zápasy.  Velké poděkování patří trenérům a rodičům , kteří se zasloužili o velmi dobrou reprezentaci oddílu na mezinárodním turnaji a hladký průběh celého zájezdu.


Rádi bychom kluky pochválili nejen za své výkony, ale i za to, jak se během turnaje chovali a reprezentovali náš oddíl.
Kluci díky ;)

Facebook

Aktuální články

V dalším kole cestují naši muži do Kozlovic, doma se představí pouze dorost

Máme před sebou další víkend, což znamená další kolo mistrovských utkání všech našich týmů včetně přípravek, kterým jejich...

V dalším záchranářském duelu naši muži přestříleli olomoucký HFK

Tenisovým výsledkem skončil sobotní souboj dvou týmů z dolních pater tabulky. Naši muži byli i díky dvougólovým Sotolářovi s Novákem...

Dorost nenavázal na hladké vítězství v derby a z Bojkovic se vrací s prázdnou

Na půdě aktuálně druhého celku tabulky se sice baťovští dorostenci prezentovali slušnou hrou, v koncovce se však prosadil pouze kapitán...

Fotbal Partner