Ladislav Brslica | | Muži

Na slovíčko - dnes s naší novou posilou

Těsně před koncem podzimního přestupního termínu se naše vedení snažilo dotáhnout k úspěšnému konci přestup dvou hráčů, kteří s námi již nějaký čas trénují. Bohužel se naše úsilí vyplatilo jen na 50% a přivítali jsme zatím pouze Dominika Pěničku, který k nám přichází z Viktorky Otrokovice. Samozřejmě jsme ho hned vyzpovídali a zde jsou jeho odpovědi:

 

1.       Dominiku, konečně to vyšlo. Gratulace k přestupu a pověz co tě k nám vedlo?

Děkuji, jsem opravdu rád. Hlavním důvodem byli kamarádi, kteří v týmu již nějakou dobu působí. V týmu jsem už před svým příchodem znal skoro všechny kluky, takže jsem věděl, že na mě čeká výborný kolektiv. Dalším aspektem byla skutečnost, že mohu hraní tady skloubit s trenérskou kariérou.

 

2.       Co si slibuješ od tvého nového angažmá u nás na Baťově?

Především radost z fotbalu, ta je pro mě nejdůležitější. Chtěl bych, abychom hráli pěkný útočný fotbal a vyhráli soutěž, což patří mezi naše dlouhodobé cíle.

 

3.       K přestupu došlo na poslední chvíli, co k tomu předcházelo? 

Nerad bych zacházel do podrobností, bylo to pro mě opravdu složité období. Ve zkratce mě můj bývalý klub nechtěl pustit i přes fakt, že jsem o setrvání v něm neměl zájem a z etického hlediska na mě ani neměl právo. Každopádně jsem rád, že to dobře dopadlo. Chtěl bych tímto poděkovat všem lidem z klubu, kteří vytrvali a udělali pro můj přestup maximum.

 

4.       Řekni nám něco o své fotbalové kariéře (předešlá působiště, nejlepší okamžiky tvé dosavadní kariéry)

Začal jsem v 5 letech v FC Viktoria Otrokovice, pak následovalo půlroční angažmá v HS Kroměříž, odkud si mě vybralo 1. FC Slovácko, tam jsem působil od starší přípravky až po poslední dorosteneckou kategorii U19. Do mužského fotbalu jsem naskočil opět v týmu FC Viktoria Otrokovice, kde jsem si zahrál MSFL, dalším angažmá bylo TJ Valašské Meziříčí (MSFL) a naposled následoval návrat do FC Viktoria Otrokovice. 

Mezi nejlepší okamžiky určitě řadím vítězství v lize žáků U15 a následnou účast a gólový příspěvek na Mistrovství ČR U15. Dále třetí místo v 1. lize staršího dorostu U19. No a samozřejmě zápasy a vstřelené branky v MSFL.  

 

5.       K přestupu došlo až v září , ale s týmem jsi už od začátku letní přípravy, jak hodnotíš za tuto dobu tréninkový proces, kluky v kabině a celkově chod oddílu?

Tréninky mají obrovskou úroveň, ať už intenzitou, tak kvalitou hráčů i trenérů. Jak už jsem zmiňoval, tak je v týmu skvělý kolektiv. Dovolím si tvrdit, že jsem lepší kolektiv ještě nezažil. V klubu se mi líbí nastavená filozofie se zapojováním vlastních odchovanců do mužské kategorie.

 

6.       Za zmínku stojí i Patrik Lendler, s kterým jste měli přijít zároveň, což se bohužel zatím nepovedlo. Co říkáš na tuto komplikaci v přestupových jednáních?

S Pacou jsme v tom byli od začátku spolu, takže je pro nás oba velmi nepříjemné, že přestup vyšel jen jednomu z nás. Jelikož už jej znám nějaký ten pátek, tak vím, že to se svou trpělivostí, pracovitostí a entuziasmem zvládne a co nejdříve se s námi zapojí i do zápasů.

Facebook

Aktuální články

Máme před sebou další kolo, muži v pátek přivítají Nový Jičín

Nastávající kolo mistrovských utkání přinese našim fanouškům fotbalovou zábavu od čtvrtka až do pondělí. Už ve čtvrtek totiž ke...

Je tu další ročník REGIONS´CUPU, i letos má SKB ve výběru kraje své zástupce

Středa 24.4.2024 bude dnem, kdy do dalšího ročníku REGIONS´CUPU vstoupí výběr Zlínského KFS, který jakožto obhájce loňského...

Muži druhému celku tabulky vzdorovali hodinu, o body je připravil minutový výpadek

Muži sehráli na půdě favorizovaných Kozlovic vyrovnaný zápas, ve kterém bohužel nedokázali zužitkovat žádnou ze svých šancí. Soupeř...

Fotbal Partner