Ladislav Brslica | | Muži | Dorost | Žáci | Přípravka | Staří páni

Zázrak se nekoná, sezóna 2019/20 byla dneškem ukončena

Očekávané se bohužel stalo skutkem, na svém úterním zasedání se vedení FAČR usneslo, že všechny amatérské soutěže budou ukončeny, jarní část sezóny se tudíž dohrávat nebude. Pořadí týmů zůstává takové, jaké je aktuálně, nikdo však nepostupuje do vyšší soutěže, ani nesestupuje do nižší.
Nezbývá než doufat v brzké vyřešení koronavirové situace, abychom mohli vyběhnout aspoň k přátelským zápasům a věřme, že podzimní část příštího ročníku se rozběhne bez nějakých problémů a omezení.

https://facr.fotbal.cz/komunike-ze-zasedani-vykonneho-vyboru-facr-7-4-2020/a12280

Z webu www.seznam.cz:

Logický krok. Vzhledem k současné situaci správný a adekvátní. Amatérské fotbalové soutěže v České republice ukončily vzhledem k pandemii koronaviru letošní sezonu a pokračovat nebudou. Rozhodnutí výkonného výboru Fotbalové asociace ČR se týká jak mistrovských soutěží od ČFL a MSFL dolů, tak i pohárových duelů.

 

Vlastimil Vacek, Právo

„Nešlo čekat dál a situace se už musela řešit. Mrzí mě, že nám nebylo umožněno dohrát naše soutěže, ale pokud říkáme všichni, že je zdraví v tuto chvíli jednoznačně na prvním místě, musíme se tím stejně jednoznačně řídit i v našich rozhodnutích," zdůvodnil vynesený ortel první muž českého fotbalu Martin Malík.

V praxi to znamená, že veškeré mistrovské a pohárové amatérské soutěže se plošně na celém území ČR ukončují. Konečné pořadí zůstává podle stavu k 8. dubnu. Kluby nepostupují a nesestupují.

Předseda FAČR Martin Malík.

Vlastimil Vacek, Právo

"Co se týká dohrání pohárové sezony, v tuto chvíli bohužel nelze predikovat nic konkrétního, ale jsme připraveni na situaci a její vývoj reagovat a program MOL Cupu tak dohrát. Samozřejmě záleží na případném restartu a termínové listině profesionálních soutěží, ale rádi bychom pohárový ročník zakončili ryze sportovní cestou někdy v průběhu června," dodal předseda asociace Malík.

Předpokládá se proto, že semifinálová a finálové utkání MOL Cupu plánované původně na 22. dubna, respektive 20. května se sehrají v nových termínech, které určí řídící orgán soutěže na základě dalšího vývoje opatření orgánů státní správy.

Strahovské vedení zároveň rozhodlo, že jarní přestupní termín pro amatéry platný původně do 31. března se prodlužuje do 31. května.

Poborského lítost

Nezůstalo pochopitelně jen u zrušení letošního ročníku mistrovských soutěží. Ani 4.ročník turnaje Akademie Cup o pohár Karla Poborského pro věkovou kategorii U15, který měl být měřením všech devíti domácích Regionálních fotbalových akademií, obou pražských „S" a zahraničních hostů z Glasgow Rangers se letos v Nymburce, resp. pražském Strahově neuskuteční.

Přehrát

Facebook

Aktuální články

V dalším kole cestují naši muži do Kozlovic, doma se představí pouze dorost

Máme před sebou další víkend, což znamená další kolo mistrovských utkání všech našich týmů včetně přípravek, kterým jejich...

V dalším záchranářském duelu naši muži přestříleli olomoucký HFK

Tenisovým výsledkem skončil sobotní souboj dvou týmů z dolních pater tabulky. Naši muži byli i díky dvougólovým Sotolářovi s Novákem...

Dorost nenavázal na hladké vítězství v derby a z Bojkovic se vrací s prázdnou

Na půdě aktuálně druhého celku tabulky se sice baťovští dorostenci prezentovali slušnou hrou, v koncovce se však prosadil pouze kapitán...

Fotbal Partner