Ladislav Brslica | | Muži | Dorost | Žáci | Přípravka | Staří páni

Napsali o nás v lednových Otrokovických novinách

SK Baťov 1930 se i za ztížených podmínek připravuje na jarní část sezóny

S nadějí na lepší zítřky, ale hlavně se spoustou otazníků nahlíží na nejbližší budoucnost vedení fotbalového klubu SK Baťov 1930. Když se fotbalový život zastavil na jaře 2020, nikdo si nepřipouštěl, že by se taková situace ještě někdy mohla opakovat. Jenomže na podzim udeřil Covid znovu a tentokrát ještě větší silou, takže se sportovní život na výkonnostní úrovni zastavil podruhé. Fotbalisty ze severní části Otrokovic to může mrzet dvojnásob, protože mají své soutěže výborně rozehrané – muži v krajském přeboru ze 3.místa kontrolují špičku tabulky, také dorost má z 5.pozice čelo soutěže na dostřel, žákovské týmy si pak v krajské soutěži tradičně drží klidný střed tabulky a nutno zmínit i nově hrající záložní tým mladších žáků, kterým Baťov zareagoval na nadstandartní počet hráčů v této kategorii a přihlášením B týmu do okresní soutěže tak všem zajistil dostatečné herní vytížení.

Soutěže jsou tedy rozehrány slušně, jaké jsou ale plány na jarní část sezóny? Ty se samozřejmě budou odvíjet zejména dle aktuální epidemiologické situace, která momentálně v České republice vládne. Úterý 12.1.2021 bylo původně dnem, kdy se hráči měli opět začít scházet na společné tréninky, protiepidemický systém PES však velí jinak a tak musí hráči nabírat tolik potřebnou fyzičku na jarní kola pouze samostatně na základě individuálních tréninkových plánů, které dostávají od svých trenérů. Prim tak samozřejmě hrají především naběhané kilometry ať už ve městě, nebo v lese, spousta zejména starších hráčů využila ideální podmínky na horách k výběhu na běžkách. Všichni pevně věří, že první březnový víkend, na který jsou naplánovaná úvodní kola krajského přeboru mužů i dorostu, bude situace s koronavirem už na takové úrovni, aby se fotbalové soutěže mohly začít hrát, byť nejspíš za specifických hygienických podmínek.

Jaké další akce fotbalový klub SK Baťov na rok 2021 chystá? Již dnes je jasné, že některé z nich se ze zřejmých důvodů letos neuskuteční, což se bohužel týká zejména Memoriálu M. Hlobila – tradičního mezinárodního turnaje mladších žáků, který bývá velmi dobře obsazen a jehož úroveň každým rokem stoupá. Zrušit jsme museli také dva zimní halové turnaje přípravek, o spoustu dramatických soubojů přidou i naši benjamíci, jimž jsme jejich velmi oblíbený halový turnaj též museli odvolat.
Naději na uskutečnění však stále ještě živíme u tradičního Turnaje osvobození města Otrokovic mladších a starších přípravek, jenž každoročně pořádáme v květnu, v závěru jarní části sezóny bychom pak rádi uskutečnili Benefiční utkání SKB – vs. Výběr kraje JJ, na kterém se vedle patrona akce a našeho odchovance Jakuba Jugase organizačně spolupodílíme a který jsme museli přesunout z obvyklého prosincového termínu.

Pokud tedy sezóna proběhne alespoň nějak, určitě hráči, rodiče a fanoušci klubu SK Baťov nepřijdou o oblíbené Společné zakončení sezony, na prázdniny opět chystáme Příměstský fotbalový kemp, jehož první ročník sklidil velký ohlas a velmi příznivou odezvu.

Fotbalový klub SK Baťov tedy s nepříznivou epidemiologickou situací bojuje jak jen může, vedení klubu využívá všech dostupných možností, aby svým členům, a to zejména početným mládežníkům zajistil sportovní vyžití, kterého tato doba přináší čím dál méně. Doufejme, že se epidemii podaří brzy zkrotit a že se tak budeme moct vrátit tam, kde to máme nejraději – na zelené fotbalové trávníky.

 

Za SK Baťov 1930. z.s.

Ladislav Bršlica
člen VV SKB

Facebook

Aktuální články

Muži vyráží na horkou půdu do Slavičína, kde o další body zabojují na Velký pátek

Ani o Velikonočním víkendu nebudeme ochuzeni o fotbalová utkání, i když tentokrát budeme muset za všemi našimi týmy vyrazit na hřiště...

Dorost má za sebou úspěšný start do jarní části, když doma přestřílel Rožnov

První zápas jarní části letošního ročníku KP dopadl pro baťovské mladíky dobře i díky hattricku Vojty Krkošky a dvougólovému Liboru...

Muži ztratili tříbrankový náskok a s Novými Sady berou pouze bod

Skvěle rozehranou partii naši muži nedokázali dovést k vítěznému konci a za remízu 3:3 nakonec berou pouze bod. Když v 55.minutě Jirka...

Fotbal Partner