Ladislav Brslica | | Muži

Zlínský deník: Fotbalový Baťov by případnou možnost postupu zvážil

Již druhý týden tvrdě zařezávají. Bez ohledu na špatnou epidemiologickou situaci a nejistý start jarní části. Třetí celek krajského přeboru chce být připraven na začátek.

„Samozřejmě se připravujeme individuálně. S výjimkou minulého víkendu, kdy jsme si společně, ale samozřejmě s požadovaným odstupem a ve dvojicích, udělali výběh do žlutavských kopců,“ potvrdil kouč fotbalistů SK Baťov Petr Zapletal.
„Jinak samozřejmě mají kluci všichni individuální plány, kdy mají dvakrát až třikrát týdně pracovat na kondičce. I přes všechna omezení jedeme podle plánu,“ těší 51letého zkušeného trenéra.
„K naplnění objemů kluci využívají všech dostupných možností – běh v přírodě, chodí na běžky, k zátěži využívají vlastní tělo. Někteří mají doma TRX, každý maká dle svých možností,“ těší Zapletala.
Do druhé fáze soutěže by otrokovický výběr měl vyběhnout bez zásadních změn.
„O žádných odchodech nevím, kostra týmu by měla zůstat celá. Protože máme kvalitní mládežnickou základnu, prostor mohou dostat nejlepší naši dorostenci. Početně je kádr dostačující, kolektiv dobrý, není důvod ke změnám,“ potvrzuje lodivod.

První naplánovaný mistrovský zápas mají Baťovští první březnový víkend, kdy v rámci dohrávek čtyř podzimních kol by měli vyzvat Nedašov.
„Moc bych si přál, aby to tak bylo. Všichni však cítíme, že vzhledem k vývoji bude sezona náročná, bude velmi složité ji dohrát celou. Na naší úrovni totiž platí, že všichni máme práci či studijní povinnosti, které mají přednost. I proto není reálné v rámci dohrávek podstupovat nějaké anglické týdny s vloženými dohrávkami v pracovní dny,“ uvědomuje si Zapletal.
„Můj zrak ale nyní směřuje k nejbližším dnům. Všichni si moc přejeme se společně vůbec dostat na hřiště. V tuto dobu nejvíce trpí mládež, a to napříč všemi sporty. Všichni se modlíme, aby se situace co nejdříve uklidnila a stabilizovala,“ přeje si.
Informace z konkurenčních klubů přitom trenér třetího celku KP nesbírá i proto, že je tam situace podobná jako u nich.
„A jaké máme cíle pro druhou fázi sezony? V zásadě vychází z již dříve nastavených principů, kdy chceme hrát fotbal, který bude bavit nás a fanoušky. Z hlediska umístění těžko říci. Minulá sezona nás stála pohár, i nyní se chceme pohybovat v horních patrech. Filozofií přitom je zabudovávání našich odchovanců do kádru,“ upřesnil Zapletal, jenž by se v případě ovládnutí přeboru postupu zcela nebránil.
„Pokud bychom si jej ale uhráli na hřišti, současně cítili, že jsme ve vyšší soutěži i bez nějakých dalších nákupů konkurenceschopní, rozhodně bychom chtěli klukům umožnit zahrát si divizi. Postup ale není priorita a není na pořadu dne,“ pousmál se Petr Zapletal.

Fotbalový Baťov by případnou možnost postupu zvážil - Zlínský deník (denik.cz)

Facebook

Aktuální články

V dalším záchranářském duelu naši muži přestříleli olomoucký HFK

Tenisovým výsledkem skončil sobotní souboj dvou týmů z dolních pater tabulky. Naši muži byli i díky dvougólovým Sotolářovi s Novákem...

Dorost nenavázal na hladké vítězství v derby a z Bojkovic se vrací s prázdnou

Na půdě aktuálně druhého celku tabulky se sice baťovští dorostenci prezentovali slušnou hrou, v koncovce se však prosadil pouze kapitán...

Dorostenecké derby dominantně ovládl domácí Baťov a drží tak titul Vládci Otrokovic

V sobotním městském derby naši dorostenci uštědřili svému soupeři z druhého konce našeho města tvrdý direkt, když jej doslova...

Fotbal Partner