Ladislav Brslica | | Muži

Vánoční benefice opět trhala rekordy, na pomoc dětem poputuje 400.000

Ani sněhová nadílka je nezaskočila. Sváteční benefiční fotbalové utkání na umělé trávě v Otrokovicích mělo správnou vánoční kulisu. Výběr kraje v tradičním charitativním přátelském utkání zdolal domácí SK Baťov 1930 5:4, na výhře týmu složeného ze známých ligových hráčů a dalších osobností se brankou podílel i reprezentant Michal Sadílek.

Na hřišti Baťova se na první svátek vánoční uskutečnila tradiční fotbalová benefice.Zdroj: Jan Zahnaš

Kromě záložníka Twente Enschede se prosadili i Zdeněk Konečník s Lukášem Železníkem, dva góly dal kroměřížský fotbalista Adam Houser. Za domácí se trefili Žáček, Krajča, Patrik Šiška a Llanos.
„Jsem rád, že se akce i za přísných protiepidemických opatření uskutečnila. Hlavní je, že se nikdo nezranil. Myslím, že si kluci dobře zahráli, o výsledek sice šlo až v poslední řadě, ale je jasná, že jsme museli vyhrát,“ usmíval se bývalý stoper Zlína a Slavie Jakub Jugas.
Zkušený zadák, který znovu byl hlavním organizátorem akce, si nevšední duel s kamarády užil, byť po příjezdu na stadion úplně nadšený nebyl. „O půl desáté začal padat sníh, což by ani tak nevadilo, ale na místě nikdo nebyl,“ zhrozil se. „V tu chvíli jsem si upřímně říkal, že je to hodně špatné, ale nakonec lidé došli, za což jsem byl moc rád,“ oddechl si.
Hráči společně s diváky, sponzory a fanoušky, kteří se zapojili do dražby dresů, vybrali 400 tisíc korun.
„Je to naprosto úžasná částka. Všichni jsme byli úplně zaskočení. Rozhodně to bylo o mnoho více, než jsme čekali,“ přiznává obránce polské Cracovie.

Výtěžek poputuje nemocným dětem Ariance a Oliverkovi. Dívka obdrží částku 220 tisíc korun, chlapec dostane 180 tisíc korun.
„Jejich životní příběhy jsou plné odhodlání prát se s nepřízní osudu. Proto největší radost a krásný pocit byl, když jsme předávali šeky. Jejich rodiny byly také šťastné a překvapené,“ líčí.
Kromě Jugase dres Výběre kraje navlékli také Michal Sadílek, kapitán Fastavu Tomáš Poznar, jeho spoluhráči Jan Šiška se Stanislavem Dostálem či jablonecký Libor Holík. Ze starší generace Zlína pak dorazili třeba Bronislav Červenka, Otakar Novák. Tým vedl asistent reprezentačního kouče Jiří Chytrý.

Někteří fanoušci si domů kromě zážitků odnesli i podepsaný dres, který vyhráli v tombole. Svá trika pořadatelům darovali třeba Vladimír Coufala z West Hamu United, brankář Guimaraese Matouš Trmal, křídelník Sparty Jakub Pešek, slovenský reprezentant Martin Koscelníka či Tomáš Hájek z nizozemského týmu Vitesse Arnhem.

Letos poprvé v historii se navíc ve spolupráci s nákupním portálem Slevíci.cz uskutečnila také dražba dresů. V ní mohli příznivci získat podepsané dresy Tomáše Součka, Lukáše Masopusta, Ondřeje Čelůstky, Filipa Nováka, Michala Sadílka, lThea Gebre Selassieho či zlínského Fastavu.

Vánoční benefiční utkání v Otrokovicích - 

SK Baťov 1930 – Výběr Kraje 4:5 (2:4), hráno na umělé trávě Baťov v Otrokovicích
Branky: 3. Žáček, 14. Krajča, 34. P. Šiška, 60. Llanos – 12. a 22. Houser, 4. Sadílek, 20. Konečník, 57. Železník. Rozhodčí: Plesar – Frolec, Mravec. Diváci: 300.
Baťov: R. Vitásek – Tkadlec, Bršlica, Bína, Zapletal, Krajča, Skyba, Gojš, Štefka, M. Vitásek, Dvořáček, Llanos, P. Šiška, Žáček, Ondráš, Klíma, Pěnička, Kašík, Vašulka. Trenér: A. Bršlica.
Výběr kraje: Poznar – Jugas, M. Sadílek, Konečník, Švirák, Železník, J. Šiška, Dostál, B. Červenka, Bartolomeu, Jeleček, Houser, Besmir, Motal, Ma. Nagy, Mi. Nagy, Li. Holík, Spurný, Drábek, Fabík, O. Novák, P. Červenka. Trenér: Chytrý.
Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-kraj/podivejte-se-vyber-kraje-zdolal-batov-pri-benefici-se-vybralo-400-tisic-korun-20.html

Facebook

Aktuální články

V dalším kole cestují naši muži do Kozlovic, doma se představí pouze dorost

Máme před sebou další víkend, což znamená další kolo mistrovských utkání všech našich týmů včetně přípravek, kterým jejich...

V dalším záchranářském duelu naši muži přestříleli olomoucký HFK

Tenisovým výsledkem skončil sobotní souboj dvou týmů z dolních pater tabulky. Naši muži byli i díky dvougólovým Sotolářovi s Novákem...

Dorost nenavázal na hladké vítězství v derby a z Bojkovic se vrací s prázdnou

Na půdě aktuálně druhého celku tabulky se sice baťovští dorostenci prezentovali slušnou hrou, v koncovce se však prosadil pouze kapitán...

Fotbal Partner