Ladislav Brslica | | Muži

Na tradičním benefičním Vánočním fotbálku se letos přepisovaly dějiny

Benefiční utkání na první svátek Vánoční přepisovalo historii, když celková částka vybraná za posledních 5 let, kdy se do našeho projektu zapojil Kuba Jugas, překročila magickou částku jednoho milionu korun. Druhým bodem, ve kterém se historie měnila, je celkový výsledek zápasu, v němž domácí výběr SKB dokázal poprvé Výběr kraje porazit.

Premiérovou výhru Baťova a také rekordní částku 405 tisíc korun přineslo sváteční benefiční fotbalové utkání na umělé trávě v Otrokovicích.

Výběr kraje v čele s bývalým stoperem Slavie Praha a Zlína Jakubem Jugasem v tradičním charitativním přátelském utkání podlehl domácímu diviznímu nováčkovi 3:4, nevšední duel v příjemném zimním počasí sledovaly na Boží hod čtyři stovky diváků.
„I když výsledek byl opět druhořadý, prohrát jsme nechtěli. Bohužel jsme soupeře podcenili a zapomněli, že už nehraje krajský přebor, ale divizi. Domácí jsou na tom lépe než v minulosti, my jsme ale neproměnili moře vyložených šancí, což nás stálo vítězství,“ uvedl hlavní organizátor vánoční benefice Jakub Jugas.

Snaživí domácí tým se v prvním poločase dostal do dvoubrankového trháku, po změně stran už vedení i přes tři inkasované góly uhlídal.
O branky Baťova se postarali Ondráš, Sotolář a dvakrát Krajča. "Benefiční utkání jsem si opět velmi užil. Přálo nám počasí, přišla spoustu lidí a vybrala se slušná finanční částka pro nemocné děti,“ pochvaloval si fotbalista Baťova Pavel Krajča.
Opora divizního mužstva si výhry nad Výběrem kraje právem považovala. „Soupeř byl opět silný, v sestavě měl velmi zajímavá jména. Nám se ale konečně podařilo tento celek pokořit a zvítězit,“ radoval se Krajča.
V brance výběru se opět objevil útočník Tomáš Poznar. „Těchto akcí se rád zúčastním. Musíme si pomáhat. Když mám čas, vždycky rád přijdu,“ tvrdí bývalý kanonýr Zlína.

Dres týmu složený z fotbalových osobností kromě Jugase navlékli i ligoví brankáři Nguyen s Dostálem a Šiškou či Novákem, v poli hráli třeba plzeňský Libor Holík, ex-zlínští Lukáš Holík a Bartolomeu, kroměřížský Houser a další známé tváře.
Naopak reprezentanti Doležal s Chorým a Michalem Sadílkem se na poslední chvíli omluvili. „Michal přiletěl ze soustředění v Kostarice a někde ztratil kopačky, takže nakonec dal přednost rodině, ale vůbec se na něj nezlobím. Je na něj spolehnutí a vím, že příště zase dorazí,“ omluvil parťáka Jugas.

Fanoušci se tak na Boží hod skvěle bavili. Oproti loňsku přálo i počasí. Sníh roztál, vyšlo sluníčko a bylo nádherně.
Návštěvníci akce byli znovu štědří, v součtu s úterní florbalovou beneficí se vybralo 405 tisíc korun, což je rekord. „Jsem moc rád, že se nám zase povedlo posunout laťku o kousek výš. Vybraná částka byla znovu nadstandardní, na podobné akce ojedinělá,“ těší Jugase.
Třicetiletému fotbalistovi se společně s přáteli v součtu všech pěti ročníků povedlo vybrat více než 1,3 milionu korun. Tato suma pomohla nemocným dětem při rehabilitacích, nadacím nebo nemocnicím k zakoupení zdravotnického vybavení.
„Letošní finanční výtěžek z obou akcí bude věnován nemocným dětem, kterým pomáhá spolek Srdce na pravém místě. Konkrétně se jedná o chlapce Samíka, a dvě holčičky Pavlínku a Berunku,“ informuje Jugas.
Součástí obou benefičních akcí byla také bohatá tombola i internetová dražba vzácných dresů či prodej virtuálních vstupenek pro ty, kteří se nemohli ostavit přímo na utkání.

„Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem sponzorům a lidem, kteří přispěli na dobrou věc a podílejí se na finanční pomoci pro děti,“ dodává Jugas.

Benefiční utkání v Otrokovicích
SK BAŤOV 1930 – VÝBĚR KRAJE 4:3 (2:0), hráno na umělé trávě Baťov v Otrokovicích
Branky: Zdeněk Ondráš, Jiří Sotolář, Pavel Krajča, – Tomáš Poznar, Stanislav Dostál, vlastní (Kopecký). Diváci: 400.

Fotogalerie Tomáše "Brčko" Brázdila:

https://gd.dastax.cz/b1add116619/

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-kraj/podivejte-se-batov-poprve-zdolal-vyber-kraje-pri-benefici-se-vybralo-405-tisic-2.html

Facebook

Aktuální články

V dalším záchranářském duelu naši muži přestříleli olomoucký HFK

Tenisovým výsledkem skončil sobotní souboj dvou týmů z dolních pater tabulky. Naši muži byli i díky dvougólovým Sotolářovi s Novákem...

Dorost nenavázal na hladké vítězství v derby a z Bojkovic se vrací s prázdnou

Na půdě aktuálně druhého celku tabulky se sice baťovští dorostenci prezentovali slušnou hrou, v koncovce se však prosadil pouze kapitán...

Dorostenecké derby dominantně ovládl domácí Baťov a drží tak titul Vládci Otrokovic

V sobotním městském derby naši dorostenci uštědřili svému soupeři z druhého konce našeho města tvrdý direkt, když jej doslova...

Fotbal Partner