Ladislav Brslica | | Muži

Kdo je novým hráčem s ikonickým číslem 10? Představujeme vám nováčka v SKB Jirku Pafku!

Kádr SKB je dlouhodobě postavený na hráčích s přímou vazbou na náš klub, zejména na odchovancích. Občas ale přijde možnost menšího okysličení sestavy. To se naskytlo v letošní zimní přestávce, kdy se našich trénincích začal objevovat ještě na podzim hráč druholigového slovenského celku Spartak Myjava Jiří Pafka. Slovo dalo slovo a jsme rádi, že po populárním Michalovi "MV10" Vitáskovi jeho dres s číslem 10 přebírá neméně kvalitní fotbalista.

Ahoj Jirko, rádi bychom Tě představili našim fanouškům. Jak víme, přicházíš k nám z druholigové slovenské Myjavy. Kdy ses dozvěděl, že s Tebou její trenér již nepočítá?
Na začátku zimní přípravy, tedy v závěru roku. Trenér Myjavy usoudil, že se již nevejdu do kádru. Vyřadil mě i proto, že na dojíždění je prý mé působení v klubu zbytečné. Proto jsem se rozhodl pro návrat domů do Otrokovic a kombinaci fotbalu s prací.

Jaká byla Tvoje zkušenost se slovenskou kopanou?

Dobrá. Popravdě jsem myslel, že úroveň slovenské druhé ligy bude nižší, než třetí v Česku. Ale za mě je to spíše srovnatelné a více techničtější.

Sledoval jsi i v zahraničí výkony a výsledky Baťova?
Ano, po celou dobu jsem je pečlivě pozoroval. Když to jen trochu šlo, jako divák jsme chodil na jeho zápasy. Hrají pěkný, kombinační fotbal a věřím, že v tom budou stejně pokračovat i na jaře. Určitě je v v silách Baťova udržet se v popředí divizní tabulky a do budoucna pomýšlet i na třetí ligu!

Jak složité bude se v Otrokovicích prosadit?
Přicházím z vyšší soutěže, proto věřím, že se prosadím. Popravdě si myslím na základní sestavu, přišel jsem, abych zde pravidelně hrál.

Je Baťov pro Tebe trvalá stanice? Nebo myslíš na další, profesionální angažmá?
Uvidíme. Momentálně nejsme rozhodnutý. Nyní se chci fotbalově spravit chuť, minimálně půl sezony zde odehrát a pak se uvidí. Všechny možnosti jsou otevřené.

Jak se dá na této divizní úrovni kombinovat práce a fotbal?
Na této úrovni úplně v pohodě. Navíc má práce je spojená se sezením za počítačem, dělám manažera prodeje.

Jsi zlínským odchovancem. Co říkáš na výkony a výsledky prvoligového Trinity? Pomůže ševcům nový zkušený trenér Pavel Vrba?
Třebaže je hodně zkušený, čeká jej ve Zlíně ohromný kus práce. Boj o záchranu bude hodně těžký, ale věřím, že to dobře dopadne. Byla by škoda o nejvyšší soutěž na Zlínsku přijít.

Máš za sebou první zápas v našem dresu, jak bys zhodnotil remízu s Přerovem?

Určitě jsme měli zápas zvládnout líp v koncovce, soupeř měl sice víc ze hry, ale my se do šancí dostávali snad úplně ze všeho. Kdyby zápas skončil 5:1, nikdo by nemohl říct půl slova, bohužel jsme šance neproměnili. Jinak jako tým si myslím, že jsme odehráli dobrý zápas.
Nicméně se svým výkonem úplně spokojený nejsem, pozitivních věcí tam bylo hrozně málo, jestli vůbec nějaká. Musím se z toho poučit a v dalším zápase udělat maximum, abych to odčinil.

Děkujeme za rozhovor a přejeme, ať se Ti u nás líbí a hlavně daří!!!
(S použitím textu uvedeného ve Zlínském deníku)


Facebook

Aktuální články

Máme před sebou další kolo, muži v pátek přivítají Nový Jičín

Nastávající kolo mistrovských utkání přinese našim fanouškům fotbalovou zábavu od čtvrtka až do pondělí. Už ve čtvrtek totiž ke...

Je tu další ročník REGIONS´CUPU, i letos má SKB ve výběru kraje své zástupce

Středa 24.4.2024 bude dnem, kdy do dalšího ročníku REGIONS´CUPU vstoupí výběr Zlínského KFS, který jakožto obhájce loňského...

Muži druhému celku tabulky vzdorovali hodinu, o body je připravil minutový výpadek

Muži sehráli na půdě favorizovaných Kozlovic vyrovnaný zápas, ve kterém bohužel nedokázali zužitkovat žádnou ze svých šancí. Soupeř...

Fotbal Partner