Ladislav Brslica | | Muži | Dorost

Na slovíčko - dnes s nejlepším kanonýrem dorostu posledních dvou sezón

K rozhovoru jsme si dnes vybrali jednu z vycházejících hvězd našeho klubu Adama Bršlicu, který v posledních dvou sezonách nabral skvělou střeleckou fazónu, když vloni nastřílel v dorosteneckém přeboru 22 branek, letos už je na polovině - dosud jich nasbíral 11. Několik branek se mu podařilo vstřelit i mezi dospělými, kam postupně nakukuje a dostává stále více příležitostí.

Zde jsou tedy jeho odpovědi:

1) Jak hodnotíš prohrané utkání v Boršicích?
No každopádně Boršice jsou pro nás odjakživa nepříjemný soupeř, což také ukazují výsledky s tímto mužstvem. V zápase nás provázela nejistota na míči, spousta ztrát a žádná vyložená šance, škoda toho gólu na konci, zápasu by asi slušela víc remíza.

2) Věkem jsi ještě dorostenec, ovšem jsi na každém zápase mužů  i dorostu. Je velký rozdíl mezi dorostem a A týmem? Jak to máš v mužstvu nastavené? Jak probíhají tréninkové procesy? Zvládáš všechno stíhat?
Mezi dorostem a A týmem je obrovský rozdíl, mužský fotbal je rychlejší, důraznější a celkově je tam o dost větší kvalita. Trénuju s A týmem a snažím se makat co jen to jde, abych mohl postupem času dostávat víc a víc možností naskočit do zápasu. Tréninkové procesy s A týmem jsou na vysoké úrovni, dokázal bych to přirovnat ke kvalitě, která byla ve Zlíně, když jsem tam působil. S tréninky jsem velmi spokojený a baví mě. Časově je pro mě tohle období velice náročné, ovšem dá se to zvládnout a stíhat i jiné aktivity.

3) Během soutěže dorostu patříš už druhou sezónou na špičku střelců. Čím si myslíš že to je? Jaké jsou tvé přednosti? A koho by jsi označil za svého dvorního nahravače?
Snažím se soustředit na každou příležitost která je mi v zápase nabídnuta. Dost mi pomohly i rady od trenérů, když mi radí, ať mám při zakončení klidnou hlavu. Za své přednosti považuji výšku, která mi dost pomáhá jak při zakončení ve vzduchu, tak při pokrytí balónu. Myslím si, že mi hodně sedí hra po boku Jirky Štefky, který patří mezi mé nejlepší kamarády a jde to poznat i na hřišti, minulou sezónu to byl ještě Jirka Sotolář, ale ten už je ročníkově hráč mužů.

4) S týmem dorostu ač po prohraném utkání s Mladcovou jste stále na 1. místě. Jak hodnotíš probíhající sezónu dorostu? Chcete obhájit opět 1. místo v dorostenecké kategorii? 
Myslím si, že sezónu dorostu máme rozběhlou docela dobře. Prohráli jsme pouze dva zápasy a ty jsme si prohráli sami, když do každého zápasu půjdeme naplno, neváhám o tom že vyhrajeme, kvalita týmu je totiž vysoká. Snad pro každého je příjemnější vyhrávat než prohrávat, takže ano, rádi bychom obhájili titul z minulého roku a myslím si, že mluvím za všechny když řeknu, že pro to uděláme maximum.

5) Také jsi prošel mládežnickými kategoriemi ve Zlíně, jak hodnotíš tuto zkušenost? Co ti to dalo? A jelikož jsi posledním ročníkem v mládeži, tak jaké jsou tvé ambice do mužského fotbalu?
Se Zlínem mám velice dobré zkušenosti, jak už jsem zmiňoval kvalita byla velmi vysoká, bylo to hodně náročné, ale jsem moc vděčný za tuto zkušenost. Určitě mě to zlepšilo po všech stránkách, ve Zlíně se vždy snažili zapracovat na všem, co danému hráči chybí. Mé ambice jsou na sobě neustále pracovat a dostat se do základní sestavy našeho A týmu.

6) Co si slibuješ od zápasu s nevyzpytatelnou Bystřicí? 
Zápas s Bystřicí by nás mohl znova poslat na vítěznou vlnu, na které jsme byli - když k zápasu přistoupíme zodpovědně a budeme hrát svou hru, tak si o výhru v tomto zápase nedělám starost
J.

Facebook

Aktuální články

Máme před sebou další kolo, muži v pátek přivítají Nový Jičín

Nastávající kolo mistrovských utkání přinese našim fanouškům fotbalovou zábavu od čtvrtka až do pondělí. Už ve čtvrtek totiž ke...

Je tu další ročník REGIONS´CUPU, i letos má SKB ve výběru kraje své zástupce

Středa 24.4.2024 bude dnem, kdy do dalšího ročníku REGIONS´CUPU vstoupí výběr Zlínského KFS, který jakožto obhájce loňského...

Muži druhému celku tabulky vzdorovali hodinu, o body je připravil minutový výpadek

Muži sehráli na půdě favorizovaných Kozlovic vyrovnaný zápas, ve kterém bohužel nedokázali zužitkovat žádnou ze svých šancí. Soupeř...

Fotbal Partner