Ladislav Brslica | | Přípravka

Mezinárodní turnaj přípravek ovládly mladé naděje FC Slovácko

Již 24.ročník mezinárodního turnaje mladších a starších přípravek "O pohár osvobození města Otrokovice" je minulostí, obě kategorie měly stejného vítěze, což jednoznačně určilo i vítěze celkového.

Více než dvě stovky mladých fotbalových nadějí (deset družstev mladší a deset družstev starší přípravky) z České republiky a Slovenska změřilo první květnovou sobotu své síly v rámci XXIV. ročníku Mezinárodního fotbalového turnaje mladších a starších přípravek „O pohár osvobození města Otrokovice“, konaného pod záštitou starostky města Otrokovice Hany Večerkové a předsedy SK Baťov 1930 z. s. Vlastimíra Hrubčíka. Turnaj se konal ve Sportovním areálu Baťov, hrálo se tradičně na čtyřech hřištích (2x přírodní tráva mladší přípravka a 2x hřiště s umělým povrchem IV. generace – starší přípravka) ve dvou skupinách po pěti týmech. Po dopolední přestávce, kdy skončily zápasy ve skupinách, pokračoval turnaj zápasy o umístění.
K vidění byly urputné boje fotbalových benjamínků i hráčské umění těchto začínajících fotbalistů. Přestože počasí letos nepřálo tak jako v uplynulých ročnících, tribuny byly opět plné fandících rodičů – i když jsme se lehkým přeháňkám nevyhnuli, všichni si určitě oddechli, že slibované ochlazení s deštěm přišlo až v neděli.
Celkovým vítězem a „ročním“ majitelem putovního poháru se součtem umístění mladší a starší přípravky stali mladí fotbalisté FC Slovácko, kteří odsunuli obhájce loňského triumfu  Třinec na druhé místo. Mladší přípravka SK Baťov 1930 obsadila v silné konkurenci desáté místo, když v boji o umístění podlehli chlapci družstvu 1. FC Slovácko II. Starší přípravka skončila na slušném sedmém místě po závěrečném vítězství nad Přerovem. Mladé naděje pořádajícího SK Baťov 1930 z. s. tak získaly v turnaji určitě cenné fotbalové zkušenosti.
Na uskutečnění letošního ročníku mezinárodní mládežnické akce „O pohár osvobození města Otrokovice“ mají kromě obětavosti organizátorů, pořadatelů a rozhodčích z řad členů SK Baťov 1930 z. s. významný podíl město Otrokovice a Zlínský kraj, dále patří poděkování zlínskému KFS a FAČR, díky nimž se turnaj mohl uskutečnit na výborné úrovni.

Mladší přípravka celkové pořadí:
1. FC Slovácko
2. FK Fotbal Třinec
3. FC Viktoria Otrokovice
4. FK Dubnica nad Váhom
5. SK Hanácká Slavia Kroměříž
6. FK Lokomotíva Trnava
7. FC Slavoj Olympia Bruntál
8. FC Fastav Zlín
9. 1. FC Slovácko II
10. SK Baťov 1930
Nejlepší hráč: Marek Václav (FC Slovácko)
Nejlepší brankář: Adam Srnec (FK Dubnica)
Nejlepší střelec: Matias Ščigel (FK Fotbal Třinec)

Starší přípravka celkové pořadí:
1. FC Slovácko
2. FK Fotbal Třinec
3. SK Hanácká Slavia Kroměříž
4. FK Lokomotíva Trnava
5. FK Dubnica nad Váhom
6. FC Fastav Zlín
7. SK Baťov 1930
8. Přerov
9. SK Zlín 1931
10. FC Viktoria Otrokovice
Nejlepší hráč: Filip Polášek (FC Slovácko)
Nejlepší brankář: Tomáš Bočko (FK Dubnica)
Nejlepší střelec: Šimon Baláž (FC Slovácko)


Hynek Bršlica, členové organizačního výboru turnaje

Facebook

Aktuální články

V dalším kole cestují naši muži do Kozlovic, doma se představí pouze dorost

Máme před sebou další víkend, což znamená další kolo mistrovských utkání všech našich týmů včetně přípravek, kterým jejich...

V dalším záchranářském duelu naši muži přestříleli olomoucký HFK

Tenisovým výsledkem skončil sobotní souboj dvou týmů z dolních pater tabulky. Naši muži byli i díky dvougólovým Sotolářovi s Novákem...

Dorost nenavázal na hladké vítězství v derby a z Bojkovic se vrací s prázdnou

Na půdě aktuálně druhého celku tabulky se sice baťovští dorostenci prezentovali slušnou hrou, v koncovce se však prosadil pouze kapitán...

Fotbal Partner